lauantai 7. marraskuuta 2020

Mää ne myrkytin!

Pussukka Floreti
-kukkatelineeseen
Heleijjaa! Kasvistoni on viime kerrasta ensin huvennut yhdellä, sitten kasvanut kahdella yksilöllä. Lisäksi kotiutui lisää ikkunatilaa kasveille. 
Tilaamani kukkateline Floreti nimittäin kotiutui tuossa yks päivä. Ruukkuja siihen ei tietystikään hetimiten löytynyt, ja koska odottelukykyni on syvästi ja ikuisesti miinusmerkkinen, virkkasin "väärän kokoisille", minulla jo oleville ruukuille pussukat. Novitan Strömsö -langasta (nro 8 virkkuukoukulla) virkkailin ensin oranssin, sitten mustan ja musta-oranssin pussukan ja virittelin ne paikalleen. 

  

Jo ensiyrittämällä pussukasta tuli just sopiva! Meni siis ihan just niiku Stömsööllä pitääkin mennä.  

Ruukuista tuli mieleeni, että vaikka olen kantanut ruukkuja selkä vääränä kauppareissuilta, ne on silti aina loppu. Viime viikonloppuna sitten yks ihku ystäväväni toi mulle hänellä turhanpanttina olleita ruukkuja.. Iiih! 😍  Kiitokseksi  annoin hänen matkaansa toisen nukkatyräkeistäni (aka paha poika, seksipalmu, tuhma poika). Se tuhmeliini  ampuu siemenensä ympäriinsä, siitä lempinimitykset. 

Laskeskelin siinä sitten kukkiani ja sain saldoksi 59. Ääk, pyöreä lukema olisi paljon kivempi, ajattelin.  

Niinpä niin, niinhän se olisi. Mitäpä siinä sitten, pari päivää myöhemmin yllätin itseni tilailemasta itselleni laskuvarjolyhdyn. Olin minä sellaista jo aiemminkin katsellut himoiten. Nyt tuli tarve ja sain sen ostettuakin... 🤣 Ostin minä Huonekasvit-ryhmästä Calathea White Fusionin jakopalankin. Tietenkin.

Laskuvarjolyhty
Laskuvarjolyhty

Laskuvarjolyhty, Ceropegia sandersonii,  on jännän näköinen köynnöskasvi. Nähtäväksi jää kukkiiko se mulla koskaanikinä.  Laskuvarjon näköiset kukat pitäisi tulla, siitäpä tuo nimikin. 

Uusin ja aivan ihastuttava maijani, Calathea White Fusion

Maija White Fusion
Uusin maijaseni, Calathea White Fusion, on kyllä ihan järjettömän kaunis. Toivottavasti se ryhtyy kasvamaan eikä jää kituiseksi jurottamaan, kuten lajitoverinsa verkkomaija. Maijat on ihan tavattoman sykähdyttäviä. Musta on tainnut tulla maijaihminen. Maija-KINihminen. 😁 Anumaija.

"Muutama" puuttuu vielä.
(Kuva Fb:n Maija-sivuilta).


Viime viikolla katselin kliiviani lehtiä ja minusta niissä näytti olevan vähän jotain valkoista töhnää... 

Koska olen ihastellut ja lueskellut lukemattomia tunteja Huonekasvit-ryhmän postauksia kasveista ja niiden tuholaisista, mieleni sopukoissa mietin näyttäisikö töhnä kenties vähän pumpulimaiselta, voisiko kasvissa mahdollisesti olla villakilpikirva... Nääh... 

Päätin kuitenkin pyyhkiä valkoiset töhnät pumpulipuikolla, jonka jälkeen ruiskin kasviin mäntysuopa-vesiseosta. (Viunalla ne kuulemma pitäis villistapauksessa pyyhkiä, mutta eihän mulla ole viinaksia.. Viini ei ehkä käy, stydimpää kamaa pitäis olla..)

No, seuraavana päivänä yhytin lehdeltä kävelemässä valkoisen ötökän. Mäntysuopaseos oli ehkä saanut sen jalkautumaan ulos piilostaan... En ehtinyt tarkastella saati kuvata sitä, kun olin jo liiskannut sen. Ei pysty sanomaan oliko pörröinen tai näyttikö villikseltä, mutta sisälmykset sillä kyllä oli ihan perusväriä. 

Kliiviaa kääntäessäni seinäpuolta löytyikin muutama pumpulinen kasa, eli se öttiäinen oli ollut juurikin villis. No, minä vein kasvin suihkuun ja myrkytin sen tuhohyönteisuihkeella. (Samalla suihkin myös yhden pikkutraakin ja sen vieressä olleen pesäraunioisen, olin mielestäni nähnyt niissäkin jotain valkoista...) Sitten kasvit pääsivät karanteeniin kylppäriin. 

Siirtänen ne seuraavaksi varmuudeksi makuuhuoneeseen, jossa ei muita kasveja ole, kunhan oleilevat hetken karanteenissa. 

Nyt mulla on sitte 61 kasvia kotonassa. (Hmm.. Pyöreä luku ois kyllä paljon kivempi... Eiku.😂) Niitä kun kattelee, ni mieli lepää. Yks aamu jouduin aivan juoksemaan bussiin, kun uppouduin tarkastelemaan kasvieni uusia alkuja vähän liian pitkäksi aikaa. Niitä alkuja onkin muuten  paljon! Ja ehdin mä bussiinkin.😆 

Eipä mulla taas muuta, moikko!

                                              -Anumaija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mäpä istutin just tulppaaneita!! Hurraa!!

Jihuu, jihuu!! Tänään tuli päivä, jota olen 15 viikkoa odottanut. Tulppisten sipulit on ollu jääkaapissa tänään tasan 15 viikkoa! (Tälläsin ...